Arviointi- ja hyväksyntäpalvelut

Raideliikenteen tulevaisuuden varmistaja

Arviointi- ja hyväksyntäpalveluiden tavoitteena on toimia uusien raideliikennettä eteenpäin vievien järjestelmien mahdollistajana, tukijalkana ja ponnahdusalustana sekä turvallisen ja sujuvan liikenteen varmistajana.

Merkittävien muutosten riskienhallinta rautatiejärjestelmässä on arvioitava riippumattomasti. Tämä varmistetaan käyttämällä riippumatonta turvallisuuden arviointilaitosta (ISA). FINAS-akkreditointipalvelu on todennut Proxion Plan Oy:n Arviointi- ja hyväksyntäpalvelut riskienhallinta-asetuksen mukaiseksi, riippumattomasta turvallisuusarvioinnista vastaavaksi laitokseksi.

Arviointi

Arviointipalveluissa teemme riippumatonta riskienhallinnan arviointia rautateiden EN-standardeihin ja YTM-asetukseen (EU) 402/2013 nähden.

ISA-arviointilaitos on aloittanut toimintansa helmikuussa 2021. Tilaajan intressi on noudattaa Traficomin määräyksiä ja raideliikennelakia, joka liittyy hankkeiden käyttöönottolupiin. Kun Väylävirasto ilmoittaa uudesta hankkeesta Traficomille, Traficom määrää rakentamisenaikaisessa käyttöluvassaan noudattamaan EU-direktiiviä ”YTM-asetus”. Tämä koskee kaikkia merkittäviksi arvioituja hankkeita.

Tilaaja saa lopputuotteena turvallisuuden arviointikertomuksen, joka summaa, miten hanke on todellisuudessa tehnyt riskienhallintaa. Päätelmät perustuvat hankkeen toimittamaan näyttöön.

Ota yhteyttä

Toni Jukuri
Liiketoimintajohtaja
toni.jukuri@proxion.fi
0408664792

Hyväksyntä

Hyväksyntäpalveluissamme autamme asiakkaitamme uusien rautatietuotteiden tai teknisten järjestelmien saattamisessa rautatiemarkkinoille. Vahvan asiantuntijaosaamisemme avulla hyväksyntäprosessista saadaan tehokas ja tuote/järjestelmähyväksyntä saavutetaan mahdollisimman nopeasti. Asiakas voi luottaa hankkimiensa tuotteiden/järjestelmien toimintaan ja turvallisuuteen, koska ne ovat määritelty, testattu ja tarkastettu.

Tuemme myös uusien innovaatioiden käyttöönottoa Proxionin hankkeissa. Olemme vahvasti mukana myös uuden sukupolven ERTMS-järjestelmien rata- ja veturilaitteisiin liittyvissä hyväksyntäprosesseissa.

Hyväksyntäpalvelut konsultoivat ISA, NoBo ja DeBo -prosesseja. Tilaajan intressi on testauttaa ja tarkastuttaa uuden tuotteensa tai järjestelmänsä vaatimustenmukaisuus ja soveltuvuus sekä rakentaa luottamusta tilaajan suuntaan. Tilaaja saa onnistuneen testaus- ja tarkastusprosessien lopuksi Väyläviraston ja Traficomin hyväksynnän tuotteelle.
Tilaaja voi edetä tuotteensa markkinoinnissa ETA-alueelle ja CE-merkintä voidaan laatia EY- ja FI-tarkastustodistusten jälkeen.

Ota yhteyttä

Toni Jukuri
Liiketoimintajohtaja
toni.jukuri@proxion.fi
0408664792

Lisätietoja

Toni Jukuri
Liiketoimintajohtaja
toni.jukuri@proxion.fi
0408664792

Proxionin henki on sellainen asia, että se pitää kokea itse.

Pia Haavisto, henkilöstöpäällikkö