Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Arviointi- ja hyväksyntäpalvelut

Arviointi- ja hyväksyntäpalvelut liiketoimintayksikön tavoitteena on toimia uusien raideliikennettä eteenpäin vievien järjestelmien mahdollistajana, tukijalkana ja ponnahdusalustana sekä turvallisen ja sujuvan liikenteen varmistajana.

Arviontipalvelut

Arviointipalveluissa teemme riippumatonta riskienhallinnan arviointia rautateiden EN-standardeihin ja YTM-asetukseen (EU) 402/2013 nähden. ISA-arviointilaitos on aloittanut toimintansa helmikuussa 2021.

Tilaajan intressi on noudattaa Traficomin määräyksiä ja Raideliikennelakia, joka liittyy hankkeiden käyttöönottolupiin. Kun Väylävirasto ilmoittaa uudesta hankkeesta Traficomille niin Traficom määrää rakentamisenaikaisessa käyttöluvassaan noudattamaan EU-direktiiviä ”YTM-asetus”. Tämä koskee kaikkia merkittäviksi arvioituja hankkeita.

Tilaaja saa lopputuotteena turvallisuuden arviointikertomuksen joka summaa, miten hanke on todellisuudessa tehnyt riskienhallintaa. Päätelmät perustuvat hankkeen toimittamaan näyttöön.

Kiinnostuitko?

Ole yhteydessä – etsitään yhdessä uusia tapoja käyttää dataa ja digitaalisia työkaluja.

ISA – Independent Safety Assessor

Merkittävien muutosten riskienhallinta rautatiejärjestelmässä on
arvioitava riippumattomasti. Tämä varmistetaan käyttämällä riippumatonta turvallisuuden arviointilaitosta (ISA).

FINAS-akkreditointipalvelu on todennut Proxion Plan Oy:n Arviointi- ja hyväksyntäpalvelut riskienhallinta-asetuksen mukaiseksi riippumattomasta turvallisuusarvioinnista vastaavaksi laitokseksi. Akkreditointipäätös saadaan helmikuussa.

Hyväksyntäpalvelut

Hyväksyntäpalveluissamme autamme asiakkaitamme uusien rautatietuotteiden tai teknisten järjestelmien saattamisessa rautatiemarkkinoille. Vahvan asiantuntijaosaamisemme avulla hyväksyntäprosessista saadaan tehokas ja tuote/järjestelmähyväksyntä saavutetaan mahdollisimman nopeasti. Asiakas voi luottaa hankkimiensa tuotteiden/järjestelmien toimintaan & turvallisuuteen, koska ne ovat määritelty, testattu ja tarkastettu.

Tuemme myös uusien innovaatioiden käyttöönottoa Proxion Plan Oy:n hankkeissa. Olemme vahvasti mukana myös uuden sukupolven ERTMS-järjestelmien rata- ja veturilaitteisiin liittyvissä hyväksyntäprosesseissa.

Toiminnan lähtökohdat

Hyväksyntäpalvelut konsultoivat ISA, NoBo ja DeBo -prosesseja. Tilaajan intressi on testauttaa ja tarkastuttaa uuden tuotteensa tai järjestelmän vaatimustenmukaisuus ja soveltuvuus sekä rakentaa luottamusta tilaajan suuntaan. Tilaaja saa onnistuneen testaus- ja tarkastusprosessien lopputuotteena  Väyläviraston ja Traficomin hyväksynnän tuotteelle.
Tilaaja voi edetä tuotteensa markkinoinnissa ETA-alueelle ja CE-merkintä voidaan laatia EY- ja FI-tarkastustodistusten jälkeen.

Kiinnostuitko?

Liiketoimintajohtaja
Arviointi- ja hyväksyntäpalvelut
toni.jukuri@proxion.fi
+358  40 866 4792