Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Asiantuntijoiden opissa

Asiantuntijoiden opissa

Työt jatkuvat!

Kesäkuun helteet saivat hien pintaan ja rusketuksen ihoon. Kotitoimistossa oli välillä vähän liiankin kuuma. Paljon vettä ja riittävät tauot pitivät yllä suorituskykyä.

Olen todella tyytyväinen tämän työpaikan antamaan etätyöskentelymahdollisuuteen. Esimerkiksi minulla oli tarve juhannusviikolla päästä kotiseudulleni auttamaan vanhempia ja valmistelemaan juhannusta. Kysyin esimieheltäni , onko se mahdollista ja varmistin, ettei minulla ollut tarve olla missään fyysisesti paikalla. Asia oli ok ja lähdin Lappeenrantaan. Minulla oli työpiste siellä odottamassa ja sain hoidettua työt mahtavasti.
Kotona Helsingin melu, hälinä ja kiire katosi tiehensä. Iso ja viileä asunto mahdollisti mukavan työskentelyn. Työskentely on sujunut vallan mainiosti ja innokkaasti aamuisin nousen koneen ääreen. Kommunikointi yrityksen sisällä on sujunut hienosti ja kaikki ovat mielellään antaneet lisätietoa ja apua, mikäli olen sitä tarvinnut. Yrityksen tiedotustunnilla uudet työntekijät esittäytyivät ja pääsin ääneen. Oli mukavaa saada lämmin vastaanotto ja kannustusta toimitusjohtajalta.

Vaihteenlämmityksen suunnittelu

Aloitin ensimmäisen suunnitteluprojektini Oulun liikennepaikan rakennussuunnittelussa ja pääsin mukaan vaihteenlämmityksen suunnitteluun. Tiimikaverit ovat olleet ohjeistamassa ja antamassa apua aina, kun sitä olen tarvinnut. Kysymyksiä on tullut ja niihin olemme vastausta etsineet porukalla.

Sain tiimikaveriltani vinkin vanhempaan projektiin, josta pystyin työskennellessäni ottamaan mallia. Tämä on selkeyttänyt ja helpottanut projektin työstämistä. Päättömästi ei kuitenkaan suunnitelmia voi kopioida vanhoista projekteista, koska asiat on muunneltava kyseisen projektin kannalta sopiviksi ja niin, että ne täyttävät yleiset ja tilaajan vaatimukset.

Ajatus vaihteenlämmityksen suunnittelusta ei aluksi kuulostanut korvaani hirveän isolta työltä.
Kun hommia aloin työstämään tajusinkin, kuinka paljon on etsittävä lisätietoa, tehtävä muutoksia ja tarkennettava monia pieniä asioita, jotka vaikutavat suuresti lopputulokseen. Tämä ei ole kuitenkaan lannistanut minua, vaikka välillä on tullut isojakin muutoksia. Se on enemmänkin antanut vain lisää motivaatiota tehdä työtä vielä tarkemmin. Tahdon, että suoriudun mahdollisimman hyvin työstäni ja etenkin toteuttaa tilaajalle täydellisen työn. Parasta on ollutkin, kun löytää itse epäkohtia ja olemme päässeet etsimään niihin ratkaisuja tiimin kanssa. Työssä pyrinkin aina ottamaan ylös kaikki, mikä mietityttää vähänkin. Parempi kysyä kysymys, mikä vaikuttaa tyhmältä, kuin jättää kysymättä.

Olen laatinut raportteja tai Excel-taulukoita kysymyksistä ja huomioista, joita tulee käydä läpi palavereissa. Se helpottaa valtavasti, kun asioita on paljon. Sen jälkeen on saanut selvät sävelet siihen, miten tulee jatkaa työskentelyä. Tutkimustyö on myös isossa osassa työtäni. Hyvänä esimerkkinä on sijoituskarttojen laatiminen. Sijoituskartan teossa pyritään sijoittamaan laitteet mahdollisimman optimaalisimpiin paikkoihin.

Esimerkiksi lämmityskeskukset ja erotusmuuntajat on sijoitettava lähtökohtaisesti mahdollisimman lähelle vaihdetta. Kuitenkin sijoittelussa on syytä suunnitella erotusmuuntajat paikkoihin, missä turvallisuus ja käytännöllisyys on mielessä. Kunnossapito kiittää tulevaisuudessa ja myös käyttöönottotarkastuksissa on mukavampi tarkastajien työskennellä. Nämä lähtökohdat päässäni olen suunnitellut. Otin avuksi turvalaitesuunnitelman, turvalaitetiimin maastokatselmuksen kuvat ja satelliittikartan.

Maastokatselmuksessa otettujen kuvien avulla opin tuntemaan hyvin Oulun liikennepaikkaa ja pystyin saamaan kokonaiskuvan mieleeni, mitä vaihteita tulee lämmittää, mihin laitteet sijoitetaan ja mihin kohtaan olisi hyvä pystyttää pylväs lämmitysmuuntajaa varten. Otin ylös myös epäkohtia ja huomioita, joita on syytä käydä myöhemmin läpi. Tämän kaltainen työskentely on mieleeni. Asioiden tarkastaminen, tutkiminen ja uuden oppiminen on ollut isossa roolissa työskentelyn ohessa. CADMATIC-sovelluksen taidotkin paranevat vanhempien suunnittelijoiden vinkeillä ja omilla hoksauksilla.

Kesän jatko

Uusia projekteja on luvassa ja toivonkin mahdollisimman paljon työtä kesälle. Iso osa sähkötiimistä lähtevät lomille, on jännittävää työskennellä itsenäisemmin ja ottaa enemmän vastuuta työstään. Tätä varten olenkin pyrkinyt juuri kyselemään ja tekemään yleisellä tasolla kaikki selväksi, jotta voin tietojen pohjalta tehdä omat päätökset suunnitelmiin ja selittää tarkastajalle.

Nyt heinäkuussa on luvassa lisää käyttöönottoja. Tarkoitus olisi mennä Kyröön. Odotan sitä innolla.

Iloisin mielin jatkan työskentelyä tämän yrityksen työntekijänä.

-Paavo