Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Raideliikenteen digipalvelut

Rakkaudesta rautateihin ja dataan

Raideliikenne on murroksessa. Suomessa valmistaudutaan liikenteenhallinnassa uusiin radioverkkopohjaisiin ratkaisuihin, joilla päästään kohti digitaalista ja älykästä raideliikennettä. Ensimmäiset radioverkkotekniikkaan nojaavat ERTMS/ETCS-toteutukset ovat jo valmisteilla ja olemme vahvasti mukana mm. uuden järjestelmän toteutuksen suunnittelussa, vaatimusmäärittelyssä, simuloinnissa sekä kaluston ja ratainfran mallintamisessa. Lisäksi teemme laajasti myös muiden radan teknisten järjestelmien tai kulunvalvontajärjestelmien asiantuntijatehtäviä.

Datan hyödyntäminen luo mahdollisuuden parempaan raideliikenteen ja -infran suunnitteluun sekä toimenpiteiden päätöksentekoon. Vahva substanssiosaamisemme yhdessä tietojärjestelmä-, paikkatieto- ja ohjelmisto-osaamisemme kanssa on kokonaisuus, jonka avulla voimme tukea päätöksentekoa – hyödynnämme mm. datan analysointia, karttavisualisointia ja selvityksiä. Selvitämme myös datan laatuun ja paikkatietoihin liittyviä haasteita sekä tuotamme tarvittavaa aineistoa.

Edistyksellisten teknologioiden hyödyntäminen tehokkuuden, turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamiseksi on myös lähellä sydäntämme. Pilotoimme ja toteutamme ketterästi erilaisia teknologisia- ja ohjelmistoratkaisuja, joissa hyödynnämme laajaa osaamistamme ohjelmistoista, paikkatiedoista, IoT:sta, radioverkoista, konenäöstä ja tekoälystä.

Kiinnostuitko?

Ole yhteydessä – etsitään yhdessä uusia tapoja käyttää dataa ja digitaalisia työkaluja.

ProX – tasoristeyssovellus

Vartioimattomista tasoristeyksistä voi saada varoituksen matkapuhelimeen Proxionin ProX-sovelluksella. Se huomauttaa käyttäjää jo hyvissä ajoin ennen tasoristeystä. Applikaation hälytyksen tarkoituksena on herättää tielläliikkuja havainnoimaan tarkemmin ja näin ollen parantaa omalta osaltaan liikenneturvallisuutta.

Proxionin ProX-sovellus on ilmainen, jotta mahdollisimman moni voisi ottaa sen käyttöönsä ja näin vaikutukset turvallisuuden parantumiselle olisivat suuremmat. Sovellus ei koskaan korvaa perinteisiä tasoristeysturvalaitteita ja ihmisten omaa havaintokykyä ja varovaisuutta, mutta auttaa omalta osaltaan turvallisemman liikkumisen tukemisessa.

iOS-sovellus on ladattavissa Apple-puhelimiin AppStoresta. Versio Android-käyttöjärjestelmää käyttäviin älypuhelimiin on jo kehitteillä.