Open 8.00 – 16.00 | Administration and Invoicing 0207 495 400 | Training Inquiries 0207 495 401info@proxion.fi

 

Kesätimantit esittäytyvät: Jani

Kesätimantit esittäytyvät: Jani

Aloitin työt Proxionin turvalaitetiimissä osa-aikaisena 11.5. ja kokoaikaisesti 1.6. Olin saanut Proxionista etukäteen hyvän kuvan yrityksenä ja lähdinkin liikkelle avoimin ja uteliain mielin. Olihan kyseessä kuitenkin ensimmäinen omaan alaani liittyvä työ. Koronan takia toimistolla ehti olla vain yhden päivän, ja sen jälkeen olen ollut etätöissä. Perehdytys onkin siis ollut varmasti erilaista kuin normaalisti, mutta Teams-perehdytysten avulla olen päässyt hommiin käsiksi.

Aluksi olen työskennellyt kahden tasoristeysprojektin parissa, joista toinen liittyy tasoristeyksen poistoon ja toinen vartioimattoman tasoristeyksen muuttamiseen puolipuomilaitokseksi. Teams-puheluiden lisäksi työtehtäviin perehtymisessä on auttanut tutustuminen samankaltaisista kohteista tehtyihin suunnitelmiin. Tähän mennessä olen muun muassa piirtänyt tasoristeysten suunnitelmia ja päivittänyt projekteihin liittyviä tiedostoja. Työssä on siis päässyt nopeasti itse suunnittelun pariin, mutta esimerkiksi CAD-piirtämisen yhteydessä tekemällä oppii varmasti parhaiten.

Mielenkiintoista on ollut myös huomata, miten yksinkertaiseltakin vaikuttavassa projektissa pitää ottaa useita asioita huomioon, kuten olemassa olevat rakenteet, Väyläviraston ohjeet ja mahdolliset muut tiedossa olevat muutokset, kuten nyt Hyvinkää–Karjaa -radan tapauksessa tuleva sähköistys. Kaikki reunaehdot tuovat suunnitteluun haasteita, mutta toisaalta eri haasteiden ratkaiseminen tekeekin suunnittelutyöstä mielekästä.

Kaiken kaikkiaan olen ollut tähän mennessä tyytyväinen työhöni ja odotankin innolla, mitä erilaisia työtehtäviä kesä tuo tullessaan.