Open 8.00 – 16.00 | Administration and Invoicing 0207 495 400 | Training Inquiries 0207 495 401info@proxion.fi

 

Kesätimantit esittäytyvät: Joona

Kesätimantit esittäytyvät: Joona

Moikka:) Olen Neuvosen Joona ja aloitin toukokuussa kesätyöt Proxionilla. Työpaikka Proxionilla sulki omalla kohdallani ympyrän, joka alkoi noin kymmenen vuotta sitten. Proxion oli sponsorini jääkiekossa ollessani 14-vuotias. Voisiko sanoa, että nyt on minun vuoroni maksaa tuo luottamus takaisin?

Koulutustaustani on laaja, sillä olen saanut valmiiksi tietojohtamisen opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa sekä olen opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyä. Lähdin keväällä pohtimaan yrityksiä, joissa koulutustaustani ja työtehtävät voisivat sopia yhteen. Nopeasti tuosta hetkestä huomasin olevani työhaastattelussa Proxionin Tampereen toimistolla ja nyt ollaan tässä pisteessä, että kirjoitellaan kesäblogia. Nopeasti se aika vaan kuuluu!

On ollut mukava tutustua entuudestaan itselleni lähes tuntemattomaan alaan. Olen oppinut puolentoista kuukauden aikana laajalti rautatiealasta. Sain käyttää työsuhteeni alussa runsaasti aikaa opiskeluun, jolloin aloitus oli tätä kautta sujuva, eikä syvään päähän tarvinnut hypätä heti ensimmäisenä päivänä. Erityisesti olen perehtynyt eurooppalaiseen kulunvalvontajärjestelmään (ERTMS/ETCS), joka on Suomessa vielä suunnitteluvaiheessa. Olen tyytyväinen, että olen päässyt mukaan johonkin uuteen, jopa hieman pelottavaan sen tuntemattomuuden takia ja samalla jännittävään kokonaisuuteen. Alla olevassa kuvassa on paljon käyttämäni simulaattorin havainnekuva. Simulaattorin avulla olen simuloinut eurooppalaisen kulunvalvonnan baliisisanomia, joilla tarkoitetaan radalta saatavia junien kulkuohjeita. Lisäksi olen tarkastellut, miten erilaiset paketit vaikuttavat junien kulkuun.

Eurooppalainen junien kulunvalvontajärjestelmä on niin laaja kokonaisuus, että sen tutkimiseen ja rakentamiseen menee Suomessa vielä paljon resursseja ja työvuosia. On hyvä asia, että sitä on alettu tutkimaan Suomessa jo hyvissä ajoin. Pitkä siirtymäaika uuteen junien kulunvalvontajärjestelmään mahdollistaa sen, että järjestelmä keretään suunnittelemaan huolella ja pystytään ottamaan muilta mailta mallia.

Olen aina tykännyt siitä, että saan ottaa vastuuta omasta työstäni ja Proxionilla tämä on hyvin toteutunut. Työskentely on hyvin itsenäistä ja luottamusta on tullut paljon, vaikka työkokemusta rautatiealalta ei vielä paljoa olekaan. Olen päässyt hyödyntämään koulutuksestani saamiani it-taitoja ja projektiosaamista jo nyt kohtuullisen laajasti. Työskentelen tämän kesän Pieksämäellä ja Tampereella. Proxionille hatunnosto siitä, että työntekijöillä on vapauksia valita missä työskentelevät. Tämän ansioista pystyn pelaamaan kesän jalkapalloa Pieksämäellä ja samalla pitämään yllä ”normaalia” arkea Tampereella. On ollut mukavaa, kun olen kerennyt puolentoista kuukauden aikana tutustumaan lähes puoleen yrityksen työntekijöistä. Näihin sanoihin ja tunnelmiin, hyvää kesää kaikille 🙂

– Joona