Open 8.00 – 16.00 | Administration and Invoicing 0207 495 400 | Training Inquiries 0207 495 401info@proxion.fi

 

Kesätimantit esittäytyvät: Väinö

Kesätimantit esittäytyvät: Väinö

Alkujaan yläkouluaikoina en tiennyt mitä tulisin isona tekemään. Opinto-ohjaaja ehdotti lukioon menoa ja laitoinkin hakemukseni lukiopinkkaan. Kuitenkin viime hetkillä tuli mieleeni lähteä kokeilemaan kaksoistutkintoa. Hain lukion lisäksi sähköpuolelle Iisalmessa sijaitsevaan Ylä-Savon ammattiopistoon. Alusta lähtien olen ajatellut, että käyn kouluja vielä kolmannen asteen. Täten hain Kuopioon lukemaan sähkötekniikkaa Savonian ammattikorkeakouluun. Kiinnostus tekniikan alaan juontuu varmasti ainakin osittain kotoani. Isäni on innokas kirvesmies ja olen kasvanut rakentamisen ilmapiirissä. Tykkään rakentamisesta nykyäänkin – sitä tekee vaikka talkootöinä viikonloppuisin hyvällä porukalla.

Syksyllä 2018 aloin miettimään kesätöitäni. Ajattelin, että olisi hienoa päästä suunnittelutehtäviin tulevana kesänä. Aloin etsimään Kuopion alueelta yrityksiä, jotka saattaisivat hakea kesätyöntekijöitä, ja törmäsin yritykseen nimeltä Proxion Oy. Yrityksen ulkoasu vaikutti erittäin siistille ja rekrykampanja oli iskevä, joten laitoin hakemuksen menemään. Hakuvaiheessa erityisesti kiinnosti yrityksen toimiala – rautatiet. Alalta ei ole paljon itselläni tietoa ja pidän suuresti uuden oppimisesta, joten toivoin suuresti hakemukseni riittävän, ja hyvin kävi. Lähtiessäni kesätöihin, toiveenani oli, että pääsen mukaan tekemään erilaisia projekteja, joissa saa käyttää oppimaansa tietoa ja että pääsen näkemään ja oppimaan suunnittelua osaajilta. Toiveet täyttyivät yli odotusten.

Työssäni on ollut mukavaa nimenomaan projektien läpivieminen yhteistyössä. Myöskin työnkuva on ollut mieleinen toimiston luodessa sopivan ilmapiirin, jossa voi keskittyä hyvin. Olen aiempina vuosina ollut töissä rakennustyömailla, joten työympäristö muuttui nyt paljon, joskin molemmissa työympäristöissä projektia tehdään yhdessä eteenpäin. Aiemmasta sähköalan työkokemuksesta on ollut myös paljon hyötyä suunnittelussa.

Pääsin myös käymään maastokatselmuksella Lappeenrannassa. On mielenkiintoista nähdä suunnitelmien kohteita paikan päältä.

Kuva: Asetinlaitetila maastokatselmukselta.

Haastavaksi varsinkin alussa koin uuden tiedon määrän. Todella paljon tuli asioita, jotka tuli ottaa huomioon tai jotka muuten vain tuli tietää. Näin pari kuukautta myöhemmin kuitenkin tietotulva on hellittänyt sopivalle tasolle.

Antoisalta vaikuttaa etenkin oman osaamisen hyödyntäminen ja kehittäminen suunnittelussa. Varsinkin CADS:ista olen oppinut huimasti uutta, paljon enemmän kuin koulun penkissä tähän asti. Lisäksi kävin TURVA-koulutuksen, joka antoi loistavan perehdytyksen rautatieasioihin.

Rautatiealan suunnittelu kuulostaa tässä vaiheessa hyvin positiiviselta myös hallituksen puheita kuunnellen. Uskon, että tulevaisuudessa Proxionin visionäärinen luonne vie yrityksen pitkälle ja parantaa samalla Suomen rautatieliikennettä pysyvästi.

Kesäterveisin,

Väinö