Open 8.00 – 16.00 | Administration and Invoicing 0207 495 400 | Training Inquiries 0207 495 401info@proxion.fi

 

Opiskelijana Proxionilla

Opiskelijana Proxionilla

Aloitin kesätyöni Proxionilla verrattain hieman myöhään, vasta 1.7. Syynä tähän oli Suomeen paluuni vaihto-opiskeluista vasta kesäkuun lopussa. Joustava aloitus heinäkuun alussa kesken lomakauden ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että työtä ei olisi ollut tehtäväksi. Pääsin heti perehdytykseen, tutustumaan suunnittelukäytäntöihin, ohjelmistoihin ja tekemäänkin pientä suunnittelutyötä.

Vanhana rautatieläisenä rautatiemaailman termistö, käsitteet ja käytännöt olivat itselle jokseenkin tuttuja. Ratasuunnittelu oli kuitenkin vierasta, vaikka opiskelun kautta olikin tie- ja katusuunnittelu tullut ainakin jollain tasolla tutuksi. Näiden suunnitteluperiaatteiden ja ohjelmistojen opettelu olikin hyvin mielenkiintoista ja uutta, jota ei juurikaan koulussa opita vaan työelämän kautta.

Kesän kuluessa pääsin tekemään myös muutakin kuin infrasuunnittelua, esimerkiksi osallistumaan itselleni jo ennestään tutumpaan koulutuspuolen toimintaan. Vaihtelevat työtehtävät eri yksiköiden välillä opettivat paljon erilaisista asioista ja toisaalta toivat mukavasti myös vaihtelua työn sisältöön. Joustavuus työtehtävissä on asia mitä olen aina arvostanut työelämässä ja omalla kohdallani se toteutui erinomaisesti!

Syyskuun lopussa vietin myös neljä päivää Berliinissä Innotrans -messuilla tutustumassa rautatieliikenteen eri osa-alueiden viimeisimpään tekniikkaan ja kehitysideoihin. Matka oli palkinto kirjoituskilpailusta, joka oli suunnattu kesätyöntekijöille. Kirjoitin itselleni tutustu rautateiden henkilö- ja tavaraliikenteen haasteista ja ratkaisuista tulevaisuudessa ja tulin tällä valituksi. Messut olivat hyvin mielenkiintoiset ja tutustuin itse siellä moniin eri rautatieliikenteen koulutukseen käytettäviin uusiin innovaatioihin, kuten esimerkiksi virtuaaliympäristössä toteutettuun koulutukseen.

Kaiken kaikkiaan kesätöihin tuleminen Proxionille oli erinomainen ratkaisu kaltaiselleni liikennealan opiskelijalle, joka haluaa oppia uutta, tehdä vaihtelevia töitä sekä omaa kiinnostusta nimenomaan rautatieliikenteen parissa työskentelyyn. Tiivis työyhteisö ja asiantuntijoiden iso määrä takasi myös sen, että apua sai aina tarvittaessa ja konsultointi kollegoiden kesken toimi erinomaisesti. Suosittelen Proxionia kesätyöpaikkana vilpittömästi opiskelijoille, jotka haluavat paitsi kehittää omaa osaamistaan monilla eri tavoilla, niin myös tulla mukaan erinomaiseen työyhteisöön!

-Henri