Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Ensimmäinen kuukausi Proxionilla poikkeusoloissa

Kotitoimistolla

Ensimmäinen kuukausi Proxionilla poikkeusoloissa

Minulla on takana ensimmäinen kuukausi Proxionin timanttitiimissä ja onpa ollut kyllä melko mieleenpainuva kuukausi. Työnpaikan vaihtaminen on aina vähän jännittävää – uudet ihmiset, uusi yrityskulttuuri. Työpaikan vaihtaminen lähihistorian erikoisimpana keväänä on ollut vähintäänkin erikoinen kokemus. Kun kerroin tuttaville, että olen vaihtamassa työpaikkaa, monen ensireaktio oli ”No se on kyllä saavutus näinä aikoina!” ja siltä se tavallaan tuntuikin. Oli melko etuoikeutettu olo, kun pystyi ottamaan uuden askeleen urallaan näinkin erikoisena aikana. Siitä kuuluu iso kiitos kaikille rekryssä mukana olleille. Oli varma ja luottavainen olo siitä, että kaikki menee aivan hyvin ja työt päästään aloittamaan, vaikka eletäänkin vähän erikoisia aikoja.

Ajatuksia onnistuneesta työn aloituksestani poikkeuskeväänä

Ensimmäinen päivä ja viikko on millaisessa maailman ajassa tahansa tärkeä hyvän ja sujuvan aloituksen näkökulmasta. Viestinnällä saa aikaan tässäkin asiassa ihmeitä. Proxionilla viestintä aloitukseen liittyvistä käytännön asioista toimi kuin se kuuluisa junan vessa. Ensimmäisenä päivänä aamulla kotoa lähtiessä tiesin, kuka minua on vastassa toimistolla ja mitä ensimmäisenä päivänä tapahtuu. Ensimmäisen päivän arvosana 10/10.

Ensimmäinen viikko sujui letkeästi perehdytyksen, perehdytyksen tehtävälistan ja ensimmäisten työtehtävien parissa. Hyvän perehdytyksen tukena oli hyvä ja saavutettava materiaali. Ensimmäisten työpäivien jälkeen oli selkeä tehtävälista, jota pystyi lähteä toteuttamaan ja tiedossa ihmiset, joilta niihin asioihin saa ohjausta ja apua.

Ihmisistä puheenollen

Normaalissa toimistoarjessa syntyy luontaisesti keskustelua kollegoiden kanssa, mutta kotitoimistosta käsin keskusteluyhteyksien luominen onkin oman aktiivisuuden varassa. Päivittäiset virtuaalikahvitunnit ja ensimmäiselle viikolle osunut etäAfterwork ovat olleet loistava väylä uusin työkavereihin tutustumiseen.

Projekteissa tulee luontaisesti kontakteja työkavereihin ja sitä kautta pääsee tutustumaan lisää. Sain oman ”mentorin”, joka ohjaa minua turvalaite- ja varoituslaitossuunnittelun maailmaan ja tämä onkin erinomainen vinkki kaikille työnantajille. 1-2 nimettyä henkilöä ohjaamaan uutta työntekijää, jolloin työntekijä pääsee helpommin kärryille töistään ja työyhteisöstään. Toimii myös normaaliaikana.

Joustava työaika

Ehdottomasti merkittävin asia, joka vaikutti poikkeusolojen töiden järjestelyyn, oli työajan joustaminen. Kun aloitin työt Proxionilla, oli meidän koko perhe viettänyt etäkoulupäiväkotitoimistoa jo 6 viikkoa ja rutiinit oli muodostuneet toimiviksi. Etäkoulupäiväkotitoimistoa jatkui tuon jälkeen vielä 2,5 viikkoa ja kun alun perehdytyksistä oli päästy ohi ja työlistalla oli sopivasti tekemistä, pystyin palaamaan erikoisiin työaikoihini edes osittain ja pystyimme jakamaan työpäivää puolison kanssa niin, että molemmat saivat rauhallista keskeytyksetöntä työskentelyaikaa riittävästi. Tällä oli jaksamisen kannalta todella iso merkitys.

Näin ensimmäisen kuukauden jälkeen tuntuu, että olisin ollut pidempäänkin jo proxionilainen. Kaiken kaikkiaan onnistunut kuukausi erikoisista lähtökohdista huolimatta. Ja kohta päästään jo aloittamaan toimistollekin siirtyminen ja arki alkaa palata uomiinsa.

– Annamaija