Ota yhteyttä
0207 495 400
ma-pe 8.00-16.00
figb

Proxion konserni vahvistaa ydintoimintojaan - Rakennuttamisen palvelut siirretään riippumattomalle Welado Oy:lle

Vuonna 2005 perustettu raideliikenteen asiantuntijapalveluita tuottava konserni Proxion eriyttää rakennuttamisen palvelut Welado Oy:lle. Weladosta tulee muutoksen myötä riippumaton rakennuttamisen ammattilainen, joka laajentaa toimintaansa väylänrakennuttamisen ohella muillekin rakennuttamisen osa-alueille. Weladon visio on rohkeasti olla koko rakennuttamisen suunnannäyttäjä ja sitä kautta vaikuttaa koko toimialaan. Welado on Proxionin tapaan täysin suomalaisomisteinen.

Muutoksen taustalla on halu keskittää toimintoja. Welado keskittyy rakennuttamisen haasteisiin muuttuvassa maailmassa ja pyrkii näin vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeeseen. Weladon muodostavat Proxion konsernissa työskennelleet Proxion CC Oy:n huippuosaajat, joiden osaamisesta saadaan vielä enemmän irti keskittymällä rakennuttamiseen ihmisläheisesti antaen tilaa osaajien visioille.

”Yritysjärjestely mahdollistaa yhtiön strategian jalkauttamisen nykyistä paremmin ja tuo samalla markkinoille aidosti riippumattoman rakennuttamisen ammattilaisen”,toteaa Weladon hallituksen puheenjohtaja Jouni Vidqvist.

Proxionille rakennuttamisliiketoiminnan itsenäistäminen on luonteva, Proxionin kasvustrategiaan liittyvä askel, jonka seurauksena mahdollistuu mm. Proxionin suunnitteluliiketoiminnan voimakas kasvu. Lisäksi Proxion keskittyy edelleen projektitoimitus- ja koulutusliiketoimintaan, sekä tulevaisuuden digitalisoituvan infran toteuttamiseen. Myös tuotekehityksen projektiorganisaatiota vahvistetaan edelleen. Parhaillaan käynnissä olevan energianhallintajärjestelmän tuotekehitysprojektin myötä Proxion tulee jatkossa toteuttamaan myös järjestelmätoimituksia.

”Matti Tervonen on toimitusjohtajana luotsannut loistavasti Proxion konsernia eteenpäin jo usean vuoden ajan. Matin kokemus antaa nyt Weladolle vakaan pohjan jatkaa rakennuttamisliiketoiminnan kasvattamista myös tulevaisuudessa. Proxionin kasvustrategian mukaisesti keskitymme Proxionissa ydinliiketoimintojen lisäksi nyt kansainvälisyyteen erityisesti järjestelmätoimituksissa. Järjestelyn myötä aiomme jatkossa olla mukana myös rakentamisessa.” linjaa Proxionin hallituksen puheenjohtaja ja vt. toimitusjohtaja Petri Puikkonen.

Proxion hakee parhaillaan uutta toimitusjohtajaa rakentamaan voimakkaasti kasvavaa ja kansainvälistyvää yhtiötä.

Molemmat yhtiöt panostavat kestävään globaaliin kehitykseen. Ennakkoluulottomien ja innovatiivisten organisaatioiden voimin Proxion ja Welado tulevat jatkamaan liikenneinfra-alan edelläkävijöinä ja suunnannäyttäjinä myös jatkossa.

Muutoshetkellä Proxion konserni työllistää noin 110 henkilöä, joista vajaa puolet siirtyy nyt Weladon palvelukseen. Uudistuksen myötä, niin rakennuttamisen, kuin suunnittelunkin ammattilaisille syntyy runsaasti uusia työpaikkoja. Welado ja Proxion toimivat myös jatkossa yhteistyössä. Weladon päätoimipaikat ovat Tampere ja Oulu, minkä lisäksi Weladolla on toimistot myös Helsingissä ja Kuopiossa. Proxionin pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja muut toimistot Tampereella, Kuopiossa, Oulussa ja Pieksämäellä.


LISÄTIETOJA:

www.welado.fi · www.proxion.fi

Matti Tervonen
Welado, toimitusjohtaja
Puh. +358 40 749 3065
matti.tervonen@welado.fi

Jouni Vidqvist
Welado, hallituksen puheenjohtaja
Puh. +358 44 522 5307
jouni.vidqvist@welado.fi

Petri Puikkonen
Proxion, vt. toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja
Puh. +358 40 749 3061
petri.puikkonen@proxion.fi