Ota yhteyttä
0207 495 400
ma-pe 8.00-16.00
figb

Ratatyöturvallisuuskoulutus – Turva

Ratatyöturvallisuuskoulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat ratatyöturvallisuuspätevyyden (Turva), jota edellytetään kaikissa Liikenneviraston tilaamissa tai hyväksymissä ratatöissä, liikuttaessa radalla tai tehtäessä rautatiejärjestelmän turvallisuuteen tai liikenteenohjaukseen liittyviin laitteisiin ja rakenteisiin kohdistuvia töitä. Koulutuksen jälkeen oppilas on saanut perustiedot rautatiejärjestelmästä ja osaa liikkua ja työskennellä turvallisesti rautatiealueella.

Ratatyöturvallisuuskoulutus on hyvä perustietopaketti rautatiejärjestelmän toiminnasta, joten se soveltuu peruskurssiksi kaikille rautatiealalle aikoville tai työnsä juuri aloittaneille. Kurssilla kerrataan myös yleiset, kaikilla työmailla pätevät työturvallisuusperiaatteet.

Ratatyöturvallisuuskoulutuksesta on mahdollista saada suoritus kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutukseen. Ilmoita tarpeesta ilmoittautumisen yhteydessä.

Muuta huomioitavaa

Ratatyöturvallisuuskoulutuksen osallistuminen ja pätevyyden saaminen ei edellytä peruskoulutusta tai aiempaa työkokemusta.

Ratatyöturvallisyyspätevyys on voimassa viisi vuotta. Pätevyyden ylläpito tapahtuu kertauskoulutuksella viiden vuoden välein. Uuden TURO:n myötä työssäolovelvoite on poistettu.

Varaa koulutus avoimista koulutuksistamme

Pyydä tarjous koulutuksesta