Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Kesätimantit esittäytyvät: Janne

Kesätimantit esittäytyvät: Janne

Innolla uuteen työhön

Ensimmäisen työpäivän ensimmäinen aamu on aina mieleenpainuva. Jotain samaa siinä on, kuin ensimmäisessä koulupäivässä, kun tietää näkevänsä uusia luokkakavereita, uuden opettajan sekä täysin uuden ympäristön. Pieni jännitys ja innostuneisuus sekoittuvat toisiinsa aiheuttaen hauskan kutkutuksen, joka kuitenkin saattaa tuntua pienesti paikoin epämiellyttävältä. Se tunne samalla kuitenkin kertoo, että on aivan oikeassa paikassa. Paikassa, joka ilmiselvästi vaikuttaa itseensä jollain merkityksellisellä tavalla. Niin työpaikalla, kuin koulussakin vietetään miltei kolmasosa vuorokaudesta, joten tärkeää onkin, että työpaikka tuntuu itselle tärkeältä. Proxionin tapauksessa näin todellakin oli.

Toukokuisena aamuna kävelin Helsingin Itä-Pasilan halki kohti Proxionin toimistoa aloittamaan ensimmäistä kesätyöpäivääni, mikä tuntui tuon pienen jännityksen lisäksi todella mahtavalta näin pitkän opiskeluvuoden jälkeen. Toimistolle oli saapunut myös muutama muu samaan aikaan aloittava työntekijä, joiden kanssa kävimme päivän aikana läpi todella kattavan ja mallikkaan perehdytyksen. Samalla pääsi mukavasti tutustumaan muihinkin aloittaviin työntekijöihin. Iltapäivällä pääsi jo perehtymään esimiehen johdolla oman tiimin ajankohtaisiin projekteihin, kuten duoraitioteihin, joten on vain pakko nostaa hattua työn aloituksen sujuvuudelle.

Kysyvä ei tieltä eksy

Klassinen cliché on todeta, että tyhmiä kysymyksiä ei ole, mutta Proxionilla se todella on juuri näin. Työkaverit ovat olleet sekä älyttömän mukavia tyyppejä että huippuja asiantuntijoita, ja heiltä on voinut kysyä rennosti mitä vaan, kun en ole itse jotain ymmärtänyt. Mentaliteettini on kuitenkin joskus aiemmin ollut, että viimeiseen asti pärjätään yksin eikä viitsi muita turhaan vaivata, mutta nyt etätyöskentelyn aikakaudella olen heittänyt viimeiset rippeet siitä ajatusmallista roskiin ja todennut, että sillä periaatteella ei pitkälle päästä. Kysyminen kannattaa aina.

Reitti Itä-Pasilaan Proxionille alkaa lapsuuteni kotipaikasta Savon suunnalta, josta myös Proxion on lähtenyt liikkeelle. Sieltä olen päätynyt Espooseen Aalto-yliopistoon, jossa opiskelen parhaillaan toista vuotta rakennetun ympäristön pääaineessa. Keskittyminen on siis maankäytön suunnittelussa, liikenteessä ja kiinteistötaloudessa. Siinä kyljessä on sivuaineen puolelta yhdyskuntasuunnittelua ja arkkitehtuuria. Joku voisikin sanoa tätä palettia lievästi sekalaiseksi, mutta itse näen tämän monialaisena ja kokonaisvaltaisena kombona, jolla voidaan entistä paremmin ymmärtää ja kehittää elinympäristöjämme luonnon, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kilpailukyvyn kannalta kestävään suuntaan.

Tätä samaa visiointia näkee myös Proxionilla, enkä voisi olla tyytyväisempi siitä, että olen saanut mahdollisuuden päästä työskentelemään hienolla työporukalla näin upeiden ja merkittävien asioiden parissa. Paljon olen päässyt raideliikenteestä jo oppimaan, mutta joka päivä työskennellessä oppiminen vain jatkuu.