Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Kesätimantit esittäytyvät: Teppo

Kesätimantit esittäytyvät: Teppo

Aloitin kesätyöt Proxionilla, Helsingin toimistolla, toukokuun alussa. Rautatiet ovat minulle entuudestaan tuttu ympäristö, sillä olen työskennellyt yhdeksän vuotta  veturinkuljettajana VR:llä. Viimeiset kaksi vuotta olen samalla iltaisin opiskellut Metropoliassa automaatioinsinööriksi.

Kevään koronatilanne teki töiden aloituksesta vähintäänkin mielenkiintoisen. Koskaan ennen en ole varsinaisesti toimistotöissä ollut ja nyt pääsi heti sukeltamaan etätyön maailmaan. Onneksi viimeinen periodi koulussa suoritettiin Teamsin ja muiden etätyövälineiden avulla, joten aloitus ei ihan niin suuri shokki ollut. Ensimmäisenä työpäivänä kävimme muiden kesätyöntekijöiden kanssa toimistolla kuittaamassa tavarat ja tutustumassa tiloihin. Iltapäivä menikin yhteisessä Teams -perehdytyksessä ja käytäntöihin tutustuessa. Heti seuraavana päivänä työt aloitettiin jo kotitoimistolla, eli pienen keittiönpöydän ääressä. Sinänsä yksin kotitoimistolla istuminen ei kauhea shokki ole, eipä siellä junan ohjaamossakaan muita seurana ollut. Vaikka työkaverit ja esimiehet eivät olekaan olleet kasvokkain tavattavissa, on apua aina saanut ja yhteydenpito Teamsin kautta ollut helppoa ja luontevaa.

Pääasiassa ensimmäiset työtehtävät ovat liittyneet ERTMS/ETCS -maailmaan.  Uutta asiaa on tullut todella paljon, mutta aikaisempi kokemus rautatiemaailmasta on ollut todella suureksi hyödyksi näin alkuvaiheessa. On ollut todella mukava päästä mukaan heti alussa pohtimaan junien kulunvalvonnan tulevaisuutta ja oppimaan uutta. Aiempaa osaamistani olen päässyt hyödyntämään myös muutamassa muussa projektissa kuljettajan näkökulmaa mukaan tuoden.

-Teppo-