Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Marko Nyby luotsaamaan Proxionin uutta liikennesuunnittelutiimiä

Marko Nyby luotsaamaan Proxionin uutta liikennesuunnittelutiimiä

Rautatieliikenteen suunnittelun konkari Marko Nyby on tammikuussa aloittanut uuden liikennesuunnittelutiimin esimiehenä. Alaan intohimoisesti suhtautuva osaaja toivoo, että tiimistä tulee tulevaisuudessa yksi Proxionin kivijaloista.

Proxionin vuosi käynnistyi jälleen vauhdikkaasti, kun Tampereen toimistolle asteli uusi asiantuntija, kauppatieteiden maisteri sekä liikenteen ja logistiikan diplomi-insinööri Marko Nyby.  Tampereelta kotoisin oleva osaaja tulee työskentelemään uuden liikennesuunnittelutiimin esimiehenä. Nybyllä on monipuolinen kokemus rautatieliikenteen suunnittelutehtävistä – aiempien työnantajien joukkoon mahtuvat muun muassa Ratahallintokeskus, Pöyry, VR Track ja Linea, jonka leivistä hän Proxionille siirtyi:

”Olen jo aiemmin tehnyt Proxionin kanssa yhteistyötä, joten siirtymä oli varsin luonnollinen. Proxion näyttäytyy minulle kehittyvänä ja asiakaslähtöisenä yrityksenä, joka pyrkii ratkaisemaan haasteita innovatiivisella tavalla”, hän kertoo.

Markon luotsaama tiimi tulee keskittymään ratahankkeiden suunnitteluun, ja tarjottavien palveluiden listalla on muun muassa ratainfran kehittämistä ja perusparantamista. Uuteen tiimiin liittyy Proxionin vahvuudessa jo olevia asiantuntijoita, mutta rekrytointitarpeitakin on:

”Tavoitteenani on, että tiimini kehittyy hiljalleen menestyväksi ja asiakastarpeisiin vastaavaksi yksiköksi. Toivon, että siitä tulee tulevaisuudessa yksi Proxionin kivijaloista”, Marko toteaa.

Kokonaisuuksien ymmärtäminen on alalla keskeistä

Marko Nyby aloitti Proxionilla liikennesuunnittelun tiimiesimiehenä

Alaa monesta vinkkelistä tarkastellut konkari kertoo, että rautatiet kiehtovat häntä niiden yhteiskunnallisen roolin vuoksi: toimiva rautatiejärjestelmä on ihmisten hyvän arjen edellytys. Ala on varsinainen teknologinen palapeli, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen: pienetkin rataverkon muutokset näkyvät herkästi junaliikenteessä satojenkin kilometrien päässä.

Niinpä kokonaisuuden ymmärtäminen on oleellista. Lisämaustetta soppaan tuovat tiukat, lentoliikennettä muistuttavat turvallisuussäännökset – ja muuttuva toimintaympäristö, muun muassa henkilöliikenteen kilpailun vapautuminen:

”Proxionilla on dynaaminen, kasvuhakuinen meininki ja vahvaa rautatieosaamista. Myös sen data-analytiikkaosaamisesta kumpuaa hienoja mahdollisuuksia”, Marko kuvailee Proxionin vahvuuksia alalla.

Nyby vahvistaa Proxionin asemaa liikennejärjestelmäsuunnittelussa

Vapaa-ajallaan muun muassa valo- ja videokuvausta, tietokirjallisuutta sekä kilpatason flipperipelaamista harrastava Marko toivoo olevansa esimies, jota on helppo lähestyä. Mikromanageerausta välttelevä tiiminvetäjä kertoo luottavansa asiantuntijoiden osaamiseen ja pyrkivänsä luomaan heille parhaan mahdollisen toimintaympäristön ja -edellytykset. Marko pyrkii johtamaan esimerkin avulla ja tuomaan hyviltä esimiehiltä oppimiaan käytäntöjä myös omaan esimiestyöhönsä.

Proxionin suunnittelupalvelujen liiketoimintajohtaja Mikko Saarinen, joka rekrytoi Nybyn taloon, kertoo osaajan täydentävän Proxionin joukkoa hyvin:

”Markon myötä pääsemme vahvemmin liikennejärjestelmäsuunnitteluun mukaan. Hän on luonnollinen vahvistus tämänhetkiseen organisaatioomme ja luo omalla asiantuntijuudellaan myös muille tiimeille kasvun mahdollisuuksia. Hänet otetaan Proxionilla ilolla vastaan.”