Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Proxion myy tytäryhtiö Welado Oy:n

Proxion myy tytäryhtiö Welado Oy:n

Raideliikenteen suunnittelu-, projektitoimitus- ja ohjelmistopalveluita tarjoava Proxion-konserni on myynyt tytäryhtiönsä Welado Oy:n koko osakekannan sen toimivalle johdolle. Kauppa toteutettiin käteiskauppana ja osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Tytäryhtiöstä luopuminen on yksi Proxionin strategiaan linkittyvistä toimenpiteistä, joiden myötä Proxion on yhä mittavammin mukana raideliikenteen turvallisten liikennejärjestelmien sekä sähkö- ja digitaalisten ratkaisujen luomisessa. Kaupan myötä Proxionista tulee riippumaton asiantuntijatoimija, jonka laaja osaaminen on asiakkaiden käytettävissä ilman mahdollisia ristiriitoja julkisten hankkeiden kilpailutuksissa.

”Yrityskauppa on meille ja Weladolle hieno asia. Se tuo Proxionille pääomia investoida alueille, joilla haluamme jatkossa vahvistua. Olemme voimakkaasti asiantuntijuuteen ja osaajiemme korkeaan tietotaitoon panostava yritys. Haluamme strategiamme mukaisesti laajentaa yhä edelleen toimintasädettämme liikenne-, sähkö- ja turvalaitesuunnittelussa sekä niihin liittyvissä digitaalisissa palveluissa ja projektitoteutuksissa sekä koulutuksissa. Näin jatkamme kehittymistämme alan ennakkoluulottomana edelläkävijänä”, kertoo Proxionin toimitusjohtaja Repe Harmanen.

Sekä Proxion että Welado ovat molemmat täysin suomalaisomisteisia yhtiöitä.

”Omistusjärjestely mahdollistaa Weladon strategian toteuttamisen nykyistä paremmin ja tuo samalla markkinoille aidosti riippumattoman rakennuttamisen ammattilaisen”, toteaa Welado Oy:n toimitusjohtaja Matti Tervonen.

”Ympäristön hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen edistäminen on meille erittäin merkityksellistä. Missiomme on kehittää julkisen liikenteen käytettävyyttä ja sujuvuutta, jotta se olisi tulevaisuudessa suosituin liikennemuoto. Panostamalla raideliikenteen suunnitteluun ja sen digitalisoitumiseen olemme pioneeriasemassa kehittämässä alaa ja luomassa toimintamalleja toimivamman ja turvallisemman liikkumisen perustaksi.” summaa Proxionin toimitusjohtaja Repe Harmanen.

Proxion on vuonna 2005 perustettu suunnittelu-, projektitoimitus- ja ohjelmistopalveluita tuottava konserni. Kauttamme järjestyvät myös pätevyyskoulutukset ja energiateknologian ratkaisut. Ydinosaamistamme ovat vaativat julkiset ja yksityiset raideinfrastruktuurin projektit. Voimakkaan kasvumme taustalla on rohkeus ajatella isosti ja ennakkoluulottomasti.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Repe Harmanen

Proxion, toimitusjohtaja

Puh. +358 400 467 717

repe.harmanen@proxion.fi

Matti Tervonen

Welado, toimitusjohtaja

Puh. +358 40 749 3065

matti.tervonen@welado.fi

Jouni Vidqvist

Welado, hallituksen puheenjohtaja

Puh. +358 44 522 5307

jouni.vidqvist@welado.fi