Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Raakapuita ja ratikoita

Raakapuita ja ratikoita

Kesä lähestyy puoliväliä, ja työskentely kotikonttorilla pienen kulmapöytäni ääressä jatkuu.  Läppärin lisäksi pöydälle mahtuvat vain muumimuki sekä pieni muistivihko, mutta näillä välineillä onkin pärjännyt pitkälle. Pienuudestaan huolimatta kulmapöydän ääressä on päässyt työstämään merkityksellisiä ja mitä mielenkiintoisimpia työtehtäviä. Perehdytyksien jälkeen omiin hommiini on mahtunut niin ratatyötaulukoiden analysointia kuin paikkatiedon pyörittelyä duoraitiotieselvityksessä.

Liikennesuunnittelutiimimme on työstänyt myös raakapuiden kuormauspaikkoihin liittyvää selvitystä, jonka tiimoilta pääsinkin käymään paikan päällä kuormauspaikkoja tarkastelemassa. Työssä selvitämme Varsinais-Suomessa sijaitsevien puunkuormauspaikkojen nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä, joten taustatietojen kartoittamisen kannalta kenttäkäynti oli erittäin hyödyllinen. Varsinais-Suomen kierros alkoi Salosta, jonne saavuin aamujunalla Helsingistä. Samalla tapasin ensimmäistä kertaa livenä työkavereitani, joiden kanssa kiersimme Salon kuormauspaikan lisäksi Turun ja Kyrön kuormauspaikat.

Hauska oli huomata, kuinka jokainen meistä katsoi kohteita hieman eri näkökulmista omien tietojen ja taitojen pojalta. Oma kiinnostukseni on juuri opintojeni puolesta maankäytössä ja kaavoituksessa, jolloin itse keskityin kuormauspaikkoja ympäröiviin alueisiin ja pohdin esimerkiksi yleiskaavasuunnitelmien vaikutusta kohteiden tulevaisuuteen. Osa puolestaan keskittyi raiteiden teknisiin ominaisuuksiin ja osa tarkkaili maaperän laatua ja soveltuvuutta kuormaustoiminnan näkökulmasta. Monenlaista osaamista siis tarvitaan projektityötä tehdessä. Siinä samalla taas tajusi, kuinka erilaisissa projekteissa tiimimme onkaan mukana, ja miten laaja-alaisesti osaamista Proxionilta löytyy.

Vaikka fyysisesti työkavereita ei olekaan juuri tullut nähtyä, ei projekteja ole tarvinnut työstää yksin. Teams on ollut aivan voittamaton väline, kun on itse ollut jumissa jonkin tehtävän kanssa. On ollut helppo kysyä jotain pientä apua tai sitten ihan soittaa ja pohtia isompaa ongelmaa yhdessä netin välityksellä. Vaikka aina ongelmat eivät edes porukalla pohdittaessa täysin ratkea, jää ääneen miettimisestä poikkeuksetta joitain uusia ajatuksia käteen, mitkä myöhemmin auttavat avaamaan uusia lukkoja sekä saavat ajattelemaan taas hieman uudella tavalla. Ja mikä hienointa, siinä samalla kaikki saavat kartutettua omaa osaamistaan toistensa avulla.

-Janne