Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Repe Harmanen Proxionin toimitusjohtajaksi

Repe Harmanen Proxionin toimitusjohtajaksi

Repe Harmanen on nimitetty Proxionin uudeksi toimitusjohtajaksi. Harmanen aikoo edistää erityisesti Proxionin digitaalisia ratkaisuja, raideliikennettä kehittäviä palveluita sekä yritysjärjestelyitä. Pitkän aikavälin tavoitteena on kotimaisen raideliikenteen ja ympäristöystävällisen kilpailukyvyn lisääminen.

Raideliikenteen suunnittelu-, projektitoimitus- ja ohjelmistopalveluita tuottava Proxion on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Repe Harmasen. Harmanen, 45, on aiemmin työskennellyt muun muassa Sysopenissa, Hewlett-Packardilla, Fujitsulla ja Solteqilla.

Harmasen erityisosaamisaluetta ovat liiketoiminnan kehitys, kansainvälistyminen, digiratkaisut ja yritysjärjestelyt. Hän ottaa työnsä vastaan erittäin suurella mielenkiinnolla.

”Proxion on tällä hetkellä todella jännittävässä vaiheessa. Pääomistaja ja hallitus ovat linjanneet selkeitä kehitystavoitteita yrityksellemme. Haluamme olla mukana kehittämässä uutta liikenneinfrastruktuuria, ensisijaisesti raideliikenteen alueella. Digiosaamiseni auttaa kehittämään Proxionia perinteisen toimialan uudistajana. Tavoitteemme laajentua asiantuntijaorganisaatiosta myös palveluiden toimittajaksi on upea kehityspolku koko porukallemme,” Harmanen sanoo.

Harmasen johdolla Proxion kehittää liiketoimintaansa niin orgaanisesti kuin mahdollisten yritysostojen avulla: erityisesti Ruotsin markkinoita pohditaan tarkasti. Proxionin toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Pieksämäellä. Proxion on lisäksi käynnistänyt digiyksikön, joka tuottaa digitaalisia ratkaisuja muun muassa Big datan käsittelyyn. Osaavien kumppaneiden kanssa Proxion aikoo siirtyä myös raideinfrastruktuurin rakentamiseen.

”Olen äärettömän ylpeä, että Proxion on saanut tämän tason johtajan taloon. Repen osaaminen tukee asiantuntijatiimimme valmiuksia tarttua entistä suurempiin haasteisiin,” Proxionin hallituksen puheenjohtaja Petri Puikkonen kertoo.

”Raideliikenne on autoliikennettä ympäristöystävällisempää”

Proxion uskoo raideliikenteen kasvuun ja aikoo tulevaisuudessa olla vahvasti kansainvälinen ja arvostettu digitalisoituvan infran toteuttaja. Harmanen näkee, että kehittyvällä, mutta perinteisellä alalla on tilaa toimijalle, joka tuo mukanaan uusia ajatuksia.

”Kilpailun lisääntyminen ja parantuminen ovat kuluttajan etu. Haluamme lisätä rautateiden ja raideliikenteen arvostusta, sillä kaikki suuret megatrendit, kuten kaupungistuminen, ympäristöarvot ja liikkumisen lisääntyminen, ovat raideliikenteen puolella. Raideliikenne on ympäristöystävällisempää kuin autoliikenne,” Harmanen kertoo.

Puikkosen mukaan uusi toimitusjohtaja auttaa Proxionia tavoittelemaan yhä voimakkaampaa kasvua ja merkittävämpää asemaa ympäristöystävällisyyden edistämisessä.

”Raideliikenteen kehittäminen on erittäin tärkeää kansallisen kilpailukyvyn kannalta. Ratainfran uudistaminen ja sen myötä alenevat kuljetuskustannukset tukevat myös taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Haluamme näyttää, että asioita voi tehdä tehokkaammin, turvallisemmin ja ympäristöystävällisemmin,” Puikkonen toteaa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 

Petri Puikkonen, hallituksen puheenjohtaja, petri.puikkonen@proxion.fi, +358 40 7493061

Repe Harmanen, toimitusjohtaja, repe.harmanen@proxion.fi, +358 400 467717