Liikennesuunnittelija / liikennesuunnittelun projektipäällikkö

Oletko sinä timanttinen raideliikenteen asiantuntija?

Etsimme vahvoja raideliikenne- ja liikennejärjestelmäosaajia Proxionin liikennesuunnittelun tiimiin. Proxion painottaa toiminnassaan raideliikennettä, ja vahvuuksiamme ovat yhteishenki, innovatiivisuus, avoimuus sekä idearikkaus myös uusille aiheavauksille raideliikenteen kehittämiseen liittyen.

Liikennesuunnittelun tiimissä pääset mukaan monipuolisiin raideliikennettä koskeviin selvityksiin sekä tekemään yhteistyötä yli tiimi- ja liiketoimintarajojen. Mahdollisia projekteja voi olla yhdessä turvalaitesuunnittelun, sähköratasuunnittelun, infrasuunnittelun, käyttöönottopalveluiden, ja logistiikkasuunnittelun kanssa.  Suunnittelun lisäksi Proxionilla on koulutus-/turvallisuus- ja raideliikenteen digipalvelut -liiketoiminnat, joista jälkimmäiseen kuuluu mm. ERTMS. Raideliikenteen merkitys korostuu uudessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa ja tarjoamme hyvän näköalapaikan raideliikenteen parissa.

Liikennesuunnittelutiimin tämän vuotisista projekteista esimerkkeinä ovat mm.  Väyläviraston julkaisu: Tampere–Pori-tarveselvitysDuoraitiojunaliikenteen mahdollisuudet Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa ja Seinäjoki–Vaasa-hankearviointi (nopeudennosto sn 140). Proxion on ollut mukana monissa merkittävissä raideprojektoissa, joita ovat mm. Veron rataverkon asetinlaiteuudistuksen hankinnan valmistelu sekä JOERA (Joensuun ratapihan ratasuunnittelu) sekä Espoo-Salo oikoradan yleissuunnitelma.

Toimenkuva liikennesuunnittelun tiimissä on laaja ja sitä voidaan myös räätälöidä oman kiinnostuksen mukaan. Mahdollisia projektiaiheitasi voivat olla mm.:

 • Liikennejärjestelmään liittyvät tarveselvitykset
 • Rataverkon parannus- ja kehittämishankkeet (tarveselvitykset ja hankearvioinnit)
 • Duoraitiotiehen ja autonomiseen junaan liittyvät suunnittelutehtävät
 • Erilaiset data-analyysit raideliikenteen kehittämiseksi (kapasiteettitarkastelut)
 • Mahdolliset projektit muiden tiimien kanssa (turvalaitesuunnittelu, logistiikkasuunnittelu)

Arvostamme työhön soveltuvaa koulutusta, kokemusta erilaisista projekteista raideliikenteen parissa, hyviä kontakteja raideliikenteen sidosryhmistä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Rohkea ja avoin asenne uusia haasteita kohtaan avaa uusia mahdollisuuksia ja Proxionilla olemme hyvin innovatiivisia. Olemme mukana edistämässä raideliikenteen automatisointia (Autonominen juna -hanke) ja duoraitioliikenteen tuomista Suomeen.

Proxionilla sinun tukenasi on yli 100 rautatiealan osaajaa ja toimipisteistä voit valita itsellesi mieleisen Helsingistä, Kuopiosta, Oulusta, Tampereelta, Mikkelistä tai Pieksämäeltä.

Innovatiivisen työyhteisön lisäksi saat rutkasti mahdollisuuksia uralla etenemiseen, kilpailukykyisen palkan, Proxionin henkilöstörahaston edut, kattavan työterveyshuollon ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Runsaiden työmatka-, liikunta- ja kulttuurietujen lisäksi saat myös mahdollisuuden käyttää Espanjassa sijaitsevaa Villa Proxion -huvilaa.

Lähetä meille CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen hakulomakkeella ja tule osaksi Proxionin menestystarinaa!

Lisätietoja tehtävään liittyen antaa tarvittaessa:

Katriina Pietilä
Ryhmäpäällikkö
katriina.pietila@proxion.fi
0408620959
Mikko Saarinen
Liiketoimintajohtaja
mikko.saarinen@proxion.fi
0405870499

Proxion työpaikkana

 • Eazybreak liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työmatkaetu
 • Matkapuhelinetu
 • Kattava työterveyshuolto
 • Vapaa-ajan tapaturmavakuutus
 • Vapaus valita toimiston ja etätyöskentelyn välillä
 • Joustavat työntekemisen tavat
 • Villa Proxion -huvilan käyttö Espanjassa
 • Henkilöstörahasto
 • Timanttiset kollegat ja esihenkilöt