Annamaija Åhman, kehityspäällikkö

Olen koulutukseltani konetekniikan diplomi-insinööri, diplomityön tein hydraulitekniikan alalta. Sivuaineena opiskelin muun muassa tuotantotaloutta, ja opintoihin kuului myös vaihdossa opiskellut meritekniikkan kurssit. Opintojen aikana minulla ei ollut selkeää ajatusta siitä, mitä tulen työkseni tekemään – ajattelin, että teen sitten joskus jotakin. Ennen raidealaa teinkin paljon erilaisia töitä muun muassa asiakaspalvelun ja edunvalvontatehtävien parissa. Ura rautateillä ei käynyt mielessäkään ennen kuin kuulin erään konetekniikan opiskelukaverini päätyneen alalle. Ensikosketukseni raidealaan tapahtui projekti-insinöörinä ja sittemmin turvalaitesuunnittelijana yrityksessä, jossa suunnittelun lisäksi rakennettiin ja kunnossapidettiin rataa.

Halu kehittyä suunnittelijana johti siihen, että päädyin Proxionille vuonna 2020. Aloitin täälläkin turvalaitesuunnittelijana, mutta melko pian ilmeni, että projektipäällikkönä olen sittenkin enemmän oman ydinosaamiseni äärellä.  Nykyään toimin myös suunnittelupalveluiden kehityspäällikkönä, ja teen edelleen jonkin verran asiantuntijatöitä projekteilla. Koen, että olen hyvin saanut itse vaikuttaa siihen, millaisia hommia työpöydälleni tulee. Esimerkiksi projekteja on päässyt tekemään omien kiinnostuksenkohteiden mukaan, jos se vain on ollut mahdollista järjestää. Joskus olisi vielä hienoa päästä johtamaan isoja suunnittelu- tai rakennusprojekteja!

Työnkuvani myötä teen todella laajasti yhteistyötä paitsi muiden proxionilaisten kanssa, myös Proxionin ulkopuolisten sidosryhmien kanssa. Vetämäni projektit ovat keskenään hyvin erilaisia ja mukana on paljon väkeä eri puolilta liiketoimintaa, joten yhteistyötä tapahtuu koko organisaatiota leikkaavasti. Koen saavani hyvin tukea työhöni sekä esihenkilöltä että muilta proxionilaisilta. On hienoa, että voin käydä tehtäviini liittyviä keskusteluja laajemman ryhmän kanssa: nykyisellä tehtäväkentällä olisi mahdotonta tukeutua vain yhteen henkilöön.

Ylläpidän työhyvinvointiani muun muassa huolehtimalla säännöllisestä tauotuksesta päivän aikana. Otan myös kaiken irti liukuvan työajan mahdollisuudesta: joskus on se tilanne, että päivä täytyy aloittaa jo viideltä aamulla, ja se sopii minulle tosi hyvin. Arvostan sitä, että voin jakaa työpäivääni tarvitsemallani tavalla. Lisäksi otan aina keväisin pari vapaapäivää kokonaan itselleni. Se on minulle ehdottomasti paras työhyvinvoinnin ja ylipäätään oman hyvinvoinnin edistämisen keino!

Täällä on monenlaista osaamista ja tulevaisuuteen katsovaa tekemistä.

Annamaija Åhman, kehityspäällikkö