Avoinna 8.00 – 16.00 | Hallinto ja laskutus 0207 495 400 | Koulutustiedustelut 0207 495 401info@proxion.fi

 

Uusi, ilmainen ProX-kännykkäsovellus varoittaa tasoristeyksistä – ”Liikenneturvallisuuden lisäämisen ei tarvitse olla kallista”

Uusi, ilmainen ProX-kännykkäsovellus varoittaa tasoristeyksistä – ”Liikenneturvallisuuden lisäämisen ei tarvitse olla kallista”

Tasoristeysonnettomuudet ovat jälleen puhuttaneet Suomessa viime viikkoina Raaseporin traagisen onnettomuuden jälkeen. Nyt esittelemme uudenlaisen ratkaisun, joka hälyttää ja lisää tietoisuutta lähellä olevista tasoristeyksistä. Ilmainen ProX-älypuhelinsovellus on ladattavissa iOS-puhelimiin Applen AppStoresta.

Lataa ProX

Vartioimattomista tasoristeyksistä voi saada jatkossa varoituksen matkapuhelimeen Proxionin uudella ProX-sovelluksella. Se huomauttaa käyttäjää jo hyvissä ajoin ennen tasoristeystä. Applikaation hälytyksen tarkoituksena on herättää tielläliikkuja havainnoimaan tarkemmin ja näin ollen parantaa omalta osaltaan liikenneturvallisuutta.

”ProX-sovellus perustuu Liikenneviraston avoimeen dataan, johon on koottu tasoristeysten karttasijainnit ja perustiedot varustelusta ja turvalaitteista. Tämän tietokannan perusteella on kehitetty sovelluksen toiminnallisuus: puhelin varoittaa, kun kuljettaja tulee tarpeeksi lähelle tasoristeystä,” kertoo Proxionin ohjelmistopalvelujen liiketoimintajohtaja Anssi Krooks.

vieru1_iso.jpg

Sovelluksen käyttäjä pystyy säätämään etäisyyttä, jolla sovellus tasoristeyksestä ilmoittaa.

Proxionin ProX-sovellus on ilmainen, jotta mahdollisimman moni voisi ottaa sen käyttöönsä ja näin vaikutukset turvallisuuden parantumiselle olisivat suuremmat. Sovellus ei koskaan korvaa perinteisiä tasoristeysturvalaitteita ja ihmisten omaa havaintokykyä ja varovaisuutta, mutta auttaa omalta osaltaan turvallisemman liikkumisen tukemisessa.

”Haluamme sovelluksen avulla kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka paljon maassamme on vartioimattomia tasoristeyksiä. Samalla tarjoamme oman pro bono -ratkaisumme yleisen liikenneturvallisuuden kehittämiseksi tällä pienellä teolla.” kertoo Proxionin toimitusjohtajaRepe Harmanen.

Turvallisuutta on mahdollista lisätä pienillä ja myös perinteisestä poikkeavilla keinoilla – eikä sen aina tarvitse maksaa maltaita. Tutkimme tapoja ja kehitämme jatkuvasti uusia ja kustannustehokkaita järjestelmiä, joiden avulla vartioimattomia tasoristeyksiä on mahdollista varustaa valo- ja puomilaitteilla nykyistä edullisemmin.”

vieru2_iso.jpg

iOS-sovellus on ladattavissa Apple-puhelimiin AppStoresta. Versio Android-käyttöjärjestelmää käyttäviin älypuhelimiin on jo kehitteillä. Proxion kehittää sovelluksesta seuraavaa versiota, joka toimisi aina käyttäjän puhelimessa taustalla. Lisäksi se pystyisi hyödyntämään junien reaaliaikaisia sijaintitietoja, joiden avaamista Liikennevirasto on suunnitellut. Niiden avulla sovellus pystyisi ottamaan huomioon myös junien liikkeet radalla ja varoittamaan käyttäjää lähestyvästä junasta.

Lisätiedot:

Anssi Krooks, liiketoimintajohtaja, puh. 040 725 6020, anssi.krooks@proxion.fi

Repe Harmanen, toimitusjohtaja, puh. 040 046 7717, repe.harmanen@proxion.fi