Kesätyöt: Juha – ERTMS testaukset ja laboratorio

Löysin ilmoituksen kesätyöpaikasta Proxionilla ihan sattumalta selaillessani työpaikkailmoituksia. Päätin hakea, sillä ilmoitus vaikutti kiinnostavalta, vaikka minulla ei aiempaa rautatiekokemusta ollutkaan. Lopulta sitten toukokuussa aloitin kesätyöt Proxionilla ERTMS testaus ja labrat -tiimissä Tampereen toimipisteellä. Rautatieala ei siis ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta olen kesän aikana päässyt oppimaan siitä paljon ja lisäksi olen pystynyt hyödyntämään osaamistani ja koulutustani työssäni. Olen koulutukseltani tieto- ja viestintätekniikan insinööri ja opiskelen parhaillaan tietotekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen yliopistossa.

Kesä on mennyt ohitse ihan hujauksessa ja olen päässyt oppimaan ja kokemaan paljon uutta. Olen tehnyt erinäisiä työtehtäviä, mutta isoin panokseni on mennyt 5G-mittalaboratorion kanssa työskentelyyn, joka on todella mielenkiintoinen projekti. Työ on kokonaisuudessaan ollut sopivan haastavaa, mutta samalla kiinnostavaa ja mielekästä. Olen kesän aikana päässyt ihan kunnon projektityöhön mukaan, mikä on ollut todella hieno asia. Tämän lisäksi parhaita puolia kesässä ja yleisesti Proxionilla on ollut hyvä työyhteisö. Työajan joustavuus on myös ollut todella iso plussa täällä työskennellessä. On ollut hienoa huomata, kuinka monenlaista osaamista Proxionilta löytyy ja kuinka paljon erilaisia työtehtäviä tällä alalla on. Kokonaisuutena kesä on ollut hieno ja opettavainen kokemus.