Proxionin nimi jää historiaan – Sannamari Nykänen Expionin toimitusjohtajaksi

Sannamari Nykänen (KTM) on nimetty Expion-konsernin toimitusjohtajaksi. Nykänen aloitti työssään huhtikuussa. Proxion Oy ja Proxion Tech Oy muuttavat samalla nimensä maaliskuussa WSP Finland Oy:n kanssa toteutuneen yrityskaupan johdosta.

Organisaatiomuutosten myötä yritykset tunnetaan jatkossa nimillä Expion Oy ja Expion Tech Oy. Nimenmuutoksen taustalla on yrityskauppa, jossa Proxionin nimi, logo ja brändi siirtyivät WSP:n omaisuudeksi maaliskuussa 2024. Nykänen toimi aikaisemmin konsernin talousjohtajana ja on työskennellyt yhtiön palveluksessa jo yli 10 vuoden ajan eri henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävissä.

-Yrityskaupan myötä Proxionin brändi siirtyy osaksi suomalaista rautatiehistoriaa, yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Petri Puikkonen kertoo syistä nimenmuutoksen taustalla. Nimenmuutoksen myötä käynnistämme uuden strategiatyön ja mietimme rauhassa mihin suuntaan yhtiötä lähdemme kehittämään.

Yrityskaupan jälkeen Expionilla on tytäryhtiö Expion Tech Oy, jonka toimialana on tuotteiden, ohjelmistojen ja teknisten järjestelmien kehittäminen, tuotanto, myynti, markkinointi ja maahantuonti. Yhtiö on toimittanut onnistuneesti varoituslaitoksia sekä omaa ProX-Rail-tilannekuvasovellusta suomalaisille yksityisraiteidenhaltijoille.

-Meillä on toimivia tuotteita sekä olemassa olevia asiakkuuksia, joita palvelemme jatkossakin, Nykänen avaa yhtiön tulevaisuudensuunnitelmia. On tärkeää, että kehitämme uutta liiketoimintaa nykyisen rinnalle. Uudella nimellä ja brändillä olemme avoimempia mahdollisuuksille hakea uutta suuntaa ja kasvua entistä voimakkaammin rautateiden ulkopuolelta.

Yhtiön tavoitteena on hakea uutta kasvua erityisesti kansainvälisistä mahdollisuuksista. Kasvua haetaan niin orgaanisesti kuin mahdollisesti yritysostoin. Yhtiön tavoitteena on luoda ratkaisuja, jotka mahdollistavat yksilöiden ja yhteisöjen vapauden ja omien tavoitteiden toteuttamisen kestävän kehityksen rajoissa.

-Tulevaisuudessa haluamme tarjota kansainvälisesti merkittäviä ratkaisuja, jotka tukevat ihmisten ja ympäristön kestävyyttä. Samalla pyrimme varmistamaan asiakkaidemme, työntekijöidemme ja omistajiemme onnellisuuden ja hyvinvoinnin kaikissa toimissamme. Tulevaisuus kirkastuu strategiatyömme edetessä, päättää Puikkonen.

Samassa yhteydessä Proxion-konsernin asiakkuusjohtajana aiemmin työskennellyt Mikko Oksanen on nimitetty Expion Tech Oy:n toimitusjohtajaksi. Hänen vastuullaan on nykyisten asiakkuuksien hoito ja kehittäminen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen ja avaaminen.

Expion Oy ja Expion Tech Oy ovat Proxion Oy:n ja Proxion Tech Oy:n uudet viralliset yhtiönimet. Yhtiöiden y-tunnukset ja laskutustiedot muutoin säilyvät ennallaan. Expionin hallituksen muodostaa jatkossa Petri Puikkonen (hallituksen puheenjohtaja), Repe Harmanen ja Timo Savolainen. 

Lisätietoja

Sannamari Nykänen, toimitusjohtaja, Expion Oy, 050 386 6912

Petri Puikkonen, hallituksen puheenjohtaja, Expion Oy, 040 749 3061

Mikko Oksanen, toimitusjohtaja, Expion Tech Oy, 040 961 9224