WSP ostaa Proxionin tytäryhtiöt Proxion Planin ja Proxion Pron ja vahvistaa näin kriittisen rautatieinfrastruktuurin asiantuntemustaan Suomessa

Yrityskauppa vahvistaa WSP:n markkina-asemaa ja kykyä johtaa laajamittaisia hankkeita Suomen markkinassa sekä vahvistaa liikenne- ja infrastruktuuriosaamista Pohjoismaissa. Yritykset sulautuvat ja henkilöstö siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä WSP Finland Oy:öön syksyllä 2024.

Proxion Oy:n tytäryhtiöt Proxion Pro Oy ja Proxion Plan Oy (”Proxion”) muodostavat yhdessä 150 työntekijän henkilöstöllään yhden Suomen suurimmista rautatiealan ja kriittisen infrastruktuurin konsulttitoimistoista. Proxion tarjoaa asiantuntijapalveluita, kuten turvallisuus-, kunnossapito- ja koulutuspalveluita sekä suunnittelua kaikille rautatiejärjestelmän tekniikka-aloille ja muuhun rakennettuun ympäristöön.

”Haluan toivottaa Proxionin lahjakkaat ammattilaiset lämpimästi tervetulleiksi. Yhdistämällä asiantuntemuksemme ja tiimimme voimme nostaa osaamistamme, laajentaa portfoliotamme ja vahvistaa markkina-asemaamme Suomessa”, sanoo Alexandre L’Heureux, WSP Globalin toimitusjohtaja. ”Yhdessä pystymme tarttumaan Suomen markkinoiden merkittävimpiin ja vaativimpiin mahdollisuuksiin.”

”Proxion on arvostettu raideliikenteen asiantuntijaorganisaatio ja olemme ylpeitä saadessamme Proxion Planin ja Proxion Pron asiantuntijat joukkoomme. Meitä yhdistää halu haastaa nykytilanne, kasvaa ja vahvistaa osaamistamme, ja olemme jo testanneet yhteensopivuuttamme yhteistyössä eri projekteissa. Yhdessä tuemme asiakkaitamme entistäkin paremmin tavoitteidensa saavuttamisessa ja asiantuntijamme saavat vahvan pohjan kehittyä ja kasvaa alan ammattilaisina”, sanoo WSP Finlandin toimitusjohtaja Harri Yli-Villamo.

”Keskustelimme aikoinaan Harri Yli-Villamon kanssa hänen liittymisestään osaksi Proxionin tarinaa. Harrilla on paitsi syvällinen ymmärrys rautatiealasta, myös kyky johtaa yritystä eteenpäin oikeaan suuntaan ja tämä käsitys vahvistui jatkaessamme keskusteluja yhdistymisestä. Vaikka WSP on kansainvälinen yritys, sen koko ja ketteryys yllätti minut. Uskon ja tiedän, että Harrin johdolla rautaiset Proxionin asiantuntijat saavat entistäkin paremmat mahdollisuudet uudistaa ja kehittää rautatiealaa Suomessa ja maailmalla”, sanoo Proxionin perustaja ja pääomistaja Petri Puikkonen.

Yhdistymisen käytäntöjen suunnittelu alkaa heti ja Proxion sulautuu WSP Finlandiin syksyn 2024 aikana.

WSP on yksi maailman johtavista rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyrityksistä. Kehitämme kestäviä ympäristöjä, elinvoimaisia kaupunkeja ja viihtyisiä rakennuksia 66 500 asiantuntijan voimalla. Suomessa projekteja johtaa, suunnittelee ja konsultoi yli 700 asiantuntijaamme. Lue lisää: https://www.wsp.com/fi-fi

Lisätietoja antaa

Mira Iso-Markku
Viestintä- ja markkinointijohtaja
WSP
viestinta@wsp.com
+358400416662