Osaamisen kehittämisen pilotointi – HYPE

Proxionilla alkoi uuden aika, kun henkilöstön aloitteesta päätimme pilotoida uudenlaista hyvinvoinnin tukemisen mallia. Kokeilemme pilottiryhmän kanssa kesälomakauden alkuun saakka, miten säännöllisen päivän pyhittäminen osaamisen kehittämiselle vaikuttaa timanttitiimimme hyvinvointiin.

Käytännössä HYvinvointi PErjantait pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan vapaana projektityöstä. Tavallisen ahertamisen sijaan asiantuntijamme saavat keskittyä kouluttautumiseen ja osaamisen kehittämiseen esimerkiksi sisäisen koulutuksen keinoin, sekä ulkoisiin koulutuksiin osallistumalla. HYPE-päivien aikana voidaan järjestää koulutusten lisäksi myös mentorointihetkiä, projektipalautteiden purkuja tai vaikka kehittää tiimien välistä yhteistyötä entisestään. Ajatuksena on myös nousta koneen ääreltä, laittaa kuulokkeet korville ja osallistua sopiviin tiimipalavereihin tai lyhytkoulutuksiin lenkkipolun varrelta.

”Ryhmän kanssa ideoitiinkin jo mitä koulutuksia voisi tai haluttaisi järjestettävän, joten uskon että ne tulevat olemaan antoisia.”

Palaute pilottiryhmäläiseltä

Koska työhyvinvointi voidaan kokea hyvin eri tavoin, haluamme antaa mahdollisuuden kunkin vaikuttaa itse omaan päiväänsä. Toiselle alan uusien julkaisujen kahlaaminen läpi on parasta työhyvinvoinnin lisäämistä, toiselle ajatusten vaihto kuntopyörää polkien kollegan kanssa.

Ensimmäisen HYPE-päivän yhteiset sisällöt koskivat toiminnallisuuskoulutusta ja sisäistä tiedonjakoa. Pilottiryhmän osallistumisprosentti oli lähes sata.

Palautteissa kehuttiin ajatusta ja annettiin hyviä ideoita kehittää päivää entisestään.

”Tavoitteita ja ennakko-odotuksia vastannut päivä. Paranee vielä entisestään, kun saadaan enemmän tekniikka-alakohtaisia koulutuksia pyörimään.”

Palaute pilottiryhmäläiseltä

Lisätiedot

Pia Haavisto

Henkilöstöpäällikkö
pia.haavisto@proxion.fi
0405968659
Mikko Saarinen
Proxion Plan Oy
Toimitusjohtaja
mikko.saarinen@proxion.fi
0405870499