Proxion konsultoimaan turvalaitejärjestelmäuudistusta Liettuan rautateille

Proxion on voittanut LTG Infran kilpailutuksen konsultointipalveluista Liettuan rautatiejärjestelmän turvalaitejärjestelmien uudistamista varten. Kyseessä on jatkumo vastaavanlaiselle projektille, jonka Proxion toteutti hiljattain Eestissä.

Projekti on käynnistynyt 2.1.2023, ja sen toteutusvaihe kestää arviolta 1,5 vuotta. Työ sisältää suunnittelua sekä asetinlaitemääritysten ja hankinta-asiakirjojen laatimista, jotta LTG pystyy kilpailuttamaan Liettuan rautateille uuden turvalaitejärjestelmähankinnan.

Projektin myötä Proxion saa entistä vahvempaa jalansijaa Baltian rautatiemarkkinassa. – Miljoonien arvoinen sopimus kertoo, että Proxionin erityisosaamisella on kysyntää myös eurooppalaisessa markkinassa, toteaa Proxion Plan Oy:n toimitusjohtaja Mikko Saarinen.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Welado Oy:n kanssa. Yhteistyö lähti käyntiin vastaavassa Eesti Raudteelle toteutetussa hankkeessa, joka saatiin päätökseen vuoden 2022 lopulla.

Projektipäällikkönä toimiva Kimmo Örn odottaa innolla varsinaisia projektitöitä. – Projektin aloitus tuntuu tosi hyvältä. Tarjouskisa kesti puolitoista vuotta ja vaati paljon. Nyt päästään vihdoinkin tekemään sitä, mitä osataan, Örn kertoo. – Mukana on kovan luokan ammattilaisia, joten lähden projektiin luottavaisin mielin.

Örn paljastaa, että asiakas ja toimintamallit ovat selkeästi erilaisia, mihin Proxionilla on tähän asti totuttu. – Asiakas pitää langat melko tiukasti omissa käsissään, joten odotan projektilta tiukkaa ja tehokasta työtä, Örn toteaa.

 

Lisätietoja

Mikko Saarinen
Proxion Plan Oy
Toimitusjohtaja
mikko.saarinen@proxion.fi
0405870499