Proxion mukaan Kupittaa – Turku -ratahankkeeseen

Turun ratapihan kehittäminen ja Kupittaa – Turku -kaksoisraiteen rakentamishanke on edennyt rakentamisvaiheeseen ja Proxionin suunnittelupalvelut on mukana hankkeessa kolmen eri kilpailutuksen voiton ansiosta.  Kupittaa – Turku -ratahankkeen tavoitteena on lisätä alueen raideliikenteen kapasiteettia sekä Turun alueella, mutta myös koko rantaradalla. Hankkeen myötä junayhteys Helsingistä Turkuun nopeutuu ja turvallisuus parantuu. 

Yhteensä arvoltaan yli miljoonan euron hintaiset suunnittelusopimukset tuovat työtä sekä turvalaite- että sähköratasuunnittelijoille seuraavien vuosien ajaksi. 

– Me olemme tehneet isoja projekteja aikaisemminkin, ja meillä on Suomen suurin tiimi valjastettuna tätä varten, on mahtavaa aloittaa näiden hankkeiden suunnitelmat, sähkösuunnittelun ryhmäpäällikkö Janne Nyyssönen Proxionilta iloitsee.  

– Toisaalta näin makeat voitot mahdollistavat uudet rekrytoinnit sekä kokeneiden suunnittelijoiden, mutta myös alalle tulevien osalta. Tämä taas auttaa meitä missiossamme kasvattaa rautatiealan maailmaan lisää asiantuntijoita, Nyyssönen jatkaa. 

Turvalaitteiden rakennussuunnitelman laatimisen lisäksi Proxion tavoitti asetinlaiterakennuksen rakentamissuunnitelman voiton, sekä valaistus- ja vahvavirtasuunnitelmien laatimisen voiton. 

– Odotan näkeväni millä tavalla nämä kaikki suunnitelmat tukevat toisiaan. Ehdoton valttikorttimme on, että osaajamme pystyvät aidosti hyödyntämään tässä toinen toista, vaikka projektit ovatkin erillisiä toimeksiantoja, Janne Nyyssönen kommentoi. 

– Lisäksi suunnittelutyötämme helpottaa alueen tunteminen entuudestaan, sillä Kupittaan seudulla olemme työskennelleet jo aiemminkin, Janne Nyyssönen lisää.  

Massiivisessa hankkeessa on monta eri sidosryhmää mukana ja rakentaminen toteutetaan vaiheittain seuraavien neljän vuoden aikana. 

– Jotakin hankkeen kokoluokasta kertoo se, että ensimmäistäkään vanhaa turvalaitetta ei jätetä paikoilleen vaan kaikki uusitaan nykyaikaisten standardien ja vaatimusten mukaisiksi, Proxionin turvalaitesuunnittelun projektipäällikkö Mika Sikanen kertoo. 

Lisätietoja

Janne Nyyssönen
Sähkö ja telematiikka
Yksikön johtaja
janne.nyyssonen@proxion.fi
0401895372