Suomalainen Proxion uudistamaan Viron rataverkkoa

Asiantuntijaorganisaatio Proxion on voittanut laajan raideliikennehankeen tarjouskilpailun Virossa.  Sopimus on arvoltaan yli 1M€ ja se kohdistuu Virossa käynnistyvään rataverkon asetinlaite- ja turvalaiteuudistukseen. Laajuudeltaan mittava kokonaisuus kattaa lähes koko AS Eesti Raudteen hallinnoiman rataverkon – nyt uudistettava osuus on pituudeltaan n. 500 kilometriä ja se pitää sisällään lähes 50 ratapihaa.  Hanke ajoittuu vuosille 2019-2024 ja Proxion toteuttaa sen yhteistyössä rakennuttajakonsultti Weladon kanssa. Proxion vastaa hankkeen kokonaiskoordinoinnista, toimii asetinlaitemääritysten sekä suunnitelmien laatijana ja tuottaa tarvittavat tekniset dokumentit tuleviin hankinta-asiakirjoihin. Welado on vastuussa kilpailutuksessa tarvittavien hankinta-asiakirjojen tuottamisesta sekä tilaajaosapuolen, AS Eesti Raudteen, tukemisesta varsinaisen kilpailutuksen yhteydessä.

Hankkeen strateginen merkitys Proxionille on merkittävä niin kansainvälistymisen kuin kasvunkin näkökulmasta. Hankkeen myötä hyödynnämme rautatieasiantuntijuuttamme laajamittaisesti myös Virossa ja viemme hyväksi todettuja käytäntöjä Suomesta Viroon. Tämän lisäksi saamme arvokasta ymmärrystä Viron markkinasta. Hankkeen päätyttyä tunnemme Viron rautatiejärjestelmän läpikotaisin”, kertoo suunnittelupalveluiden liiketoimintajohtaja Mikko Saarinen Proxionilta.

Haastavalla ja asiantuntijuutta vaativalla hankkeella on mittavia työllistämisvaikutuksia.

Sopimus allekirjoitettiin 16.8.2019 Tallinnassa ja työt hankkeella alkavat välittömästi.

Hihat on kääritty ja aloitamme työt hankkeella suurella innolla”, summaa Saarinen.

Kuvassa (vas.)  hallituksen varapuheenjohtaja ja talousjohtaja Andrus Kimber sekä
hallituksen puheenjohtaja Erik Laidvee AS Eesti Raudteeltä, liiketoimintajohtaja Mikko Saarinen Proxionilta ja toimitusjohtaja Matti Tervonen Weladolta.

 

Lisätietoja:

Mikko Saarinen

Suunnittelun liiketoimintajohtaja, Proxion

puh. +358 40 587 0499

mikko.saarinen@proxion.fi

Proxion

Proxion on vuonna 2005 perustettu suomalainen suunnittelu-, digi- ja koulutuspalveluja tuottava konserni. Ydinosaamistamme ovat vaativat julkiset ja yksityiset raideinfrastruktuurin projektit ja fokuksessa raideliikenteen turvallisuus, käytettävyys ja sujuvuus.

Rakkaudesta rautateihin kehitämme alan arvostusta ja toimintaa yhteiskunnan kilpailukyvyn lisäämiseksi ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa rautateillä tapahtuvien kuljetusten määrä. We Keep the World on Track! www.proxion.fi