Ura alkuun Proxionilla – millaista työtä teet, Markus?

Proxion työllistää paljon opiskelijoita, jotka saavat meillä testata monenlaisia tehtäviä oman kiinnostuksensa mukaan. Yksi heistä on Markus, joka kertoo, kuinka päätyi Proxionille ja miten täällä onnistuu työn ja koulun yhdistäminen sekä opinnäytetyön kirjoittaminen.

Olen Markus, työskentelen Proxionilla sähkö- ja telematiikkayksikössä kiinteistötekniikan tiimissä ja opiskelen sähkö- ja automaatiotekniikkaa Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Olen kotoisin Pieksämäeltä, joten Proxion oli yrityksenä tuttu jo ennen kuin tulin tänne töihin. Hain toissa vuonna turvalaite-, sähkösuunnittelu- ja käyttöönottotiimien harjoittelupaikkoihin, ja vaikka minua haastateltiin alun perin turvalaitesuunnittelun harjoittelijan tehtävää varten, pääsin sähkösuunnittelutiimiin, kun kerroin sen kiinnostavan minua enemmän. Olen tehnyt Proxionilla suunnittelua muun muassa aluevalaistukseen, -sähköistykseen sekä asetinlaitetilojen ja laiturialueiden sähkösuunnitteluun liittyen. Olen osallistunut myös isompiin hankkeisiin, kuten Turun henkilöratapihan sähkösuunnitteluun sekä Espoon kaupunkiradan sähkösuunniteluun.

Aloitin hiljattain opinnäytetyöni kirjoittamisen, ja sen aiheeksi valikoitui muutaman mutkan kautta sähköradan tehonriittävyyden arviointi. Opintojen ja työn yhdistäminen Proxionilla on onnistunut hyvin nollatuntisopimuksen ja järkevän työajan rajaamisen ansiosta. Voin tehdä enemmän töitä, kun opinnot antavat myöten ja hommia on tarjolla, mutta tarvittaessa myös töiden keventäminen on mahdollista – toimistolle ei tarvitse tulla varmuuden vuoksi pyörittelemään peukaloita.

Viime kesä oli töiden puolesta todella suunnittelupainotteinen ja olikin motivoivaa huomata, kuinka omat taidot ja varsinkin itsevarmuus ovat karttuneet viime kesästä. Toissakesä kului pitkälti suunnittelutyöhön tutustuessa ja pienemmissä, avustavissa tehtävissä, mutta nyt olen saanut enemmän vastuuta.

Proxionissa parasta on hyvä tiimihenki ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki sekä monipuoliset työtehtävät. Täällä harjoittelijatkin saavat alusta asti vastuuta ja pääsevät vaikuttamaan omaan työhönsä. Meille myös järjestetään yhteistä tekemistä, kuten rapujuhlat, pikkujoulut ja yksikköpäivät, mikä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta proxionlaisten kesken.