Väinö Räisänen, ryhmäpäällikkö

Vuoden 2019 taitteessa, olin viimeisen vuoden sähkötekniikan insinööriopiskelija ja mielessä tulevan kesän kesätyöt. Edeltävinä kesinä olin toiminut sähköasentajana monenlaisten järjestelmien parissa kiinteistö- ja teollisuuskohteissa, mutta insinöörin töistä ei ollut aiempaa kokemusta.

Törmäsin Proxionin kesätyöilmoitukseen rautatiealan sähkösuunnittelun tiimissä, joka oli kiinnostava ja aivan uudenlainen uramahdollisuus rautatiealan parissa. En muista, että koulussa olisi juurikaan puhutun työmahdollisuuksista rautatiealalla. Kesätyöpaikka kuitenkin vastasi toiveeseeni päästä mukaan suunnittelemaan vaativia ja monipuolisia kohteita ja uskoin näin mielenkiinnon säilyvän työnteossa – kun ajattelen asiaa tänä päivänä, niin en ollut tuolloin väärässä.

Proxionilla pääsin alusta lähtien mukaan suunnittelemaan monipuolisia, vaativia ja mielenkiintoisia kohteita, jonka myötä alan kokemusta on karttunut nopeasti ja laaja-alaisemmin, kuin mitä olisin aloittaessani osannut kuvitella. Vaikka rautatieala oli minulle aluksi täysin vieras, niin se ei missään vaiheessa ollut rajoite tekemiselle. Sain aina tarvittaessa apua kokeneilta kollegoilta, joita nykyisin kutsun työkavereikseni.

Olen koulutukseltani siis sähkötekniikan diplomi-insinööri ja toimin Proxionilla sähkö- ja telematiikkayksikössä kiinteistötekniikan ryhmäpäällikkönä.

Proxionin innostava, viihtyisä ja motivoiva ilmapiiri tuo asiantuntijatyön parhaat puolet esiin. Täällä olen päässyt tekemään töitä monipuolisesti eri tekniikka-alojen kokeneiden ammattilaisten kanssa ja monet projekteista tehdään yhdessä alan muiden toimijoiden kanssa. Näissä hommissa pääsee tapamaan valtavan määrä uusia ihmisiä ja jokainen työpäivä on erilainen. Mielestäni meillä Proxionilla on hienoa myös se, että vastuuta uskalletaan antaa sitä toivoville.

Siirryinkin ryhmäpäällikön tehtäviin keväällä 2023, jonka lisäksi toimin sähkötöiden johtajana ja monenlaisten projektien parissa suunnittelu- ja projektinjohtotehtävissä. Se, että meillä pystyy vaikuttamaan omaan työnkuvaan ja omiin työaikoihin, tekee työstä vaativuudesta huolimatta mielekästä ja pääsääntöisesti kevyttä. On totta kai myös niitä päiviä, jolloin on kiire ja päivät saattavat venyä, mutta taas vastaavasti vähemmän kiireisenä ajankohtana on mahdollista halutessaan lyhentää päivää.

Vastikään Proxion ja WSP, päättivät yhdistää osaamisensa yrityskaupan myötä, joka tuo varmasti uusia mahdollisuuksia ja paljon uusia työkavereita. Olen edeltävinä vuosina saanut tehdä yhteistyötä WSP:n ammattilaisten kanssa ja odotankin avoimin mielin tulevaa.

Proxionin innostava, viihtyisä ja motivoiva ilmapiiri tuo asiantuntijatyön parhaat puolet esiin.

Väinö Räisänen, ryhmäpäällikkö